Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van het Florence Nightingale Instituut.

Bekijk dit dossier

Actueel

Op zoek naar het laatste nieuws, ons meest recente blog of de rubriek Toen en Nu? Je vindt het hier.

Bekijk dit dossier

Nieuwsbrieven

Elke maand nieuws, columns en blogs over de historie van de verpleging en verzorging. Ook interessant voor docenten en studenten MBO en HBO. De nieuwsbrief van het Florence Nightingale Instituut verschijnt maandelijks. Wil je ook op de hoogte blijven van de geschiedenis van de verpleegkunde? Meld je aan voor de nieuwsbrief via info@fni.nl

Nieuwsbrief Februari

 

Lees hier de nieuwsbrief van februari 2022. 

<
>
2021

Nieuwsbrief Oktober

 

Lees hier de nieuwsbrief van Oktober 2021.

<
>

Nieuwsbrief Augustus

 

 

Lees in hier de nieuwsbrief van augustus 2021 en blijf op de hoogte van de laaste nieuwtjes omtrent de geschiedenis van de verpleging en verzorging! 

<
>

Nieuwsbrief Juni

 

Lees hier de nieuwsbrief van Juni 2021. 

<
>

Nieuwsbrief April

 

Lees hier de nieuwsbrief van April 2021.

<
>

Nieuwsbfrief januari 

 

 

  • Lees hier de nieuwsbrief van januari 2021. 
<
>
2020

Actueel

In dit actuele themadossier vind je altijd het laatste nieuws en onze bijdragen in de media, zoals de columns van Hugo Schalkwijk. Maar ook onze nieuwste themadossiers.

Kanariepietjes

Verpleegkundigen worden nog wel eens vergeleken met kanariepietjes. Zij voelen als eerste dat er iets mis is in de samenleving. Een zo een kanariepietje was de pas overleden Jeannette Kok. Lees hier de column die Hugo Schalkwijk over haar werk schreef.

<
>

Betrouwbaar en fatsoenlijk

Verpleegkundigen worden door de samenleving gezien als een van de meest betrouwbare beroepsgroepen. Maar is de verpleging echt zo'n brave beroepsgroep? In zijn laatste column in TvZ schrijft Hugo Schalkwijk hoe die betrouwbaarheid en rebelsheid juist hand in hand gaan. Lees de column hier

<
>

Het geheugen van de verpleegkunde

Conservator Hugo Schalkwijk werd voorTvZ geinterviewd over zijn visie op de geschiedenis van de verpleegkunde. Lees het hele interview hier

Interview geplaatst met toestemming van de redactie van TvZ. 

Tekst: Marian Adriaansen

Foto: Stijn Rademaker

<
>

Nieuwsbrief Februari

 

Lees hier de nieuwsbrief van februari 2022. 

<
>

EAHN

FNI is onderdeel van de 'European Association for the History of Nursing'. Ook zo benieuwd wat er in Europa gebeurd op het gebied van de geschiedenis van de verpleegkunde? Lees dan hier het bulletin van 2021.

<
>

Nieuwsbrief Oktober

 

Lees hier de nieuwsbrief van oktober 2021.

<
>

In memorian Hannie Giebing (1944-2021)

Op 8 oktober 2021 is Hannie Giebing onverwacht overleden. Zij heeft veel betekent voor de verpleegkunde. In TvZ schreef Marian Adriaansen een mooie in Memoriam. Deze is hier te lezen. 

<
>

Beantwoord deze vraag en ontdek welke themadossiers voor jou interessant zijn.

De voor jou geselecteerde dossiers verschijnen naast elkaar. Je kunt via het pijltje in de rode balk aan de zijkant van het dossier verder klikken.

Verberg Ontdek wat deze site jou te bieden heeft