Nieuws

Het laatste nieuws van en over het Florence Nightingale Instituut vind je hier.

Bekijk dit dossier

Pop-up expo

Ook je eigen expositie op locatie? Ontdek de mogelijkheden en bekijk ons filmpje.

Bekijk dit dossier

Nieuws

In dit nieuwsdossier vind je het laatste nieuws van en over het Florence Nightingale Instituut. We houden je op de hoogte van relevante ontwikkelingen, maar ook van nieuwe themadossiers op deze website.

2017

Expositie in Bernhoven

Verpleegkundig leiderschap is hot. Ziekenhuis Bernhoven heeft vanaf 12 mei een eigen Verpleegkundige Adviesraad. Om dit moment te markeren gebruikte men de pop-up expositie van het FNI, die rondom het thema leiderschap werd ingericht. Met Hanneke Peters, voorzitter van de nieuwe VAR, als gastconservator. 

<
>

Florence, gefeliciteerd!

<
>

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van het Florence Nightingale Instituut.

Bekijk dit dossier

Op 12 mei bij Matthijs aan tafel

<
>
<
>

Verpleegkundige terug in de Raad van Bestuur

Frederike Meyboom riep in 1970 verpleegkundigen op beter op hun zaakjes te letten. Overal verdween de verpleegkundig-directrice uit de top van het ziekenhuis en daarmee de stem van de verpleging. Het is tijd voor een verpleegkundige in elke Raad van Bestuur.

Lees Nannie's column in V&VN Magazine

<
>
2016

Pop-up expo

Ben je trots op je instelling en de mensen die er werken? Wil je de historie van jouw organisatie graag laten zien? Dan is de expositie ‘Over verplegen gesproken’ een absolute aanrader. Hierin laten we zien hoe de verpleging zich heeft ontwikkeld. En hoe dat er voor de instelling zelf uitzag.

Expositie in Bernhoven

Verpleegkundig leiderschap is hot. Ziekenhuis Bernhoven heeft vanaf 12 mei een eigen Verpleegkundige Adviesraad. Om dit moment te markeren gebruikte men de pop-up expositie van het FNI, die rondom het thema leiderschap werd ingericht. Met Hanneke Peters, voorzitter van de nieuwe VAR, als gastconservator. 

<
>
<
>

Thematisch

In de expo zie je hoe de verpleegkunde zich heeft ontwikkeld. Dit doen we aan de hand van 6 herkenbare thema’s:

  • Verpleging vroeger
  • In opleiding
  • Mijn uniform
  • Florence Nightingale
  • In het ziekenhuis of thuis
  • In de kraam
<
>

Op maat

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw organisatie centraal staat. Daarom brengen we altijd accenten aan in de expositie. Dit kan heel goed met foto- of filmmateriaal, speciale insignes of memoires als die er zijn. Samen maken we er een uniek verhaal van.

<
>

Volop interactie

Er is voldoende te bekijken en te doen voor de bezoekers. Ze kunnen laatjes met objecten uittrekken, met behulp van QR-codes extra informatie krijgen, een film bekijken en een fotoboek ‘doorbladeren’. Desgewenst kan er ook een prijsvraag of raadspel aan het geheel gekoppeld worden.

<
>

Blikvanger

Desgewenst kunnen we bij de vitrines nog een opvallend verpleegkundig object plaatsen als extra blikvanger. We hebben bijvoorbeeld een authentieke ‘ijzeren long’ in onze collectie, die de moeite van het bekijken waard is. En uiteraard zijn ook hier prachtige verhalen over te vertellen.

 

<
>

De expositie

De expositie bestaat uit 6 vitrines (2x3), fris en eigentijds vormgegeven. We kunnen de expositie in 1 dag op locatie opbouwen en in 1 dag weer afbreken. Met 1 druk op de knop kunnen licht en techniek worden in- en uitgeschakeld. Daar heb je dus verder weinig omkijken naar.

 

<
>

Handig om te weten

Om de expositie tot z’n recht te laten komen is een vloeroppervlakte van minimaal 5 x 6 meter noodzakelijk. Maar in een grote ruimte, zoals een hal, komt de expo nog beter tot zijn recht. Is de expo niet op de begane grond, dan is een lift noodzakelijk. Ook moet er een stopcontact in de buurt zijn.

 

Kosten

Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Interesse?

Stuur een mail naar info@fni.nl en laat ons weten voor welke gelegenheid en wanneer je deze pop up expo in huis zou willen halen. En hoe we je het handigst kunnen bereiken om je meer informatie te geven. We nemen dan contact met je op.

 

 

<
>

Beantwoord deze vraag en ontdek welke themadossiers voor jou interessant zijn.

De voor jou geselecteerde dossiers verschijnen naast elkaar. Je kunt via het pijltje in de rode balk aan de zijkant van het dossier verder klikken.

Verberg Ontdek wat deze site jou te bieden heeft